Cara Buat Donut Gebu - Resepi Donut Gebu Gebas Uli Tangan Paling Simple Tak Guna Banyak Bahan Pun Tapi Lazat Masakan Malaysia Pedas - Tetapi untuk menghasilkan donat yang gebu gebas, anda biasanya memerlukan jangka masa yang lama kerana adunan donat perlu direhatkan.

Tak sempat pun nak salut dengan gula halus. Hasilnya memang gebu macam span. Kadang geram je rasa bila buat donut tapi tak berapa gebu, kan? Kali ini kami nak kongsikan kepada ada cara dan resepi untuk membuat donat gebu tanpa uli. Donat yang gebu dan lembut memang jadi kegemaran ramai.

So, kekda share lah kat sini kot ada 7 Donat Ideas Food Food And Drink Cooking Recipes
7 Donat Ideas Food Food And Drink Cooking Recipes from i.pinimg.com
Sambil menggoreng, sambil masuk mulut. Tetapi untuk menghasilkan donat yang gebu gebas, anda biasanya memerlukan jangka masa yang lama kerana adunan donat perlu direhatkan. Nur shuhada' dari masak apa hari ni. Sepaket mauripan (yis) air suam satu cawan. Doh yang kecil kecil yang terhasil semasa ditekap dengan acuan donut, digoreng begitu sahaja. Susu pekat 3 sudu (tak kisah brand apa) secubit garam. Donut gebu gebas hanya guna 4 bahan je. Husband kata boleh buat jual.

Doh yang kecil kecil yang terhasil semasa ditekap dengan acuan donut, digoreng begitu sahaja.

Bagi anda yang nak buat donut yang sedap, resipi perkongsian saudari zurina kifli ni boleh dicuba. Kadang geram je rasa bila buat donut tapi tak berapa gebu, kan? Sambil menggoreng, sambil masuk mulut. Husband kata boleh buat jual. Hmm seronok sebab menyediakannya sangat cepat, sekejap jer dah terhasil 33 biji donut gebu ini. Kalau tiada mesin, uli dengan tangan pun boleh. Tetapi untuk menghasilkan donat yang gebu gebas, anda biasanya memerlukan jangka masa yang lama kerana adunan donat perlu direhatkan. So, kekda share lah kat sini kot ada Kali ini kami nak kongsikan kepada ada cara dan resepi untuk membuat donat gebu tanpa uli. Doh yang kecil kecil yang terhasil semasa ditekap dengan acuan donut, digoreng begitu sahaja. Nur shuhada' dari masak apa hari ni. Rangup diluar, lembut di dalam. Geram tengok dengan kegebuanya bila siap nanti!

Sambil menggoreng, sambil masuk mulut. Husband kata boleh buat jual. Rangup diluar, lembut di dalam. Geram tengok dengan kegebuanya bila siap nanti! Tak sempat pun nak salut dengan gula halus.

Sambil menggoreng, sambil masuk mulut. Resepi Ii Donut Yang Gebu Gebana Azie Kitchen
Resepi Ii Donut Yang Gebu Gebana Azie Kitchen from 4.bp.blogspot.com
Hasilnya memang gebu macam span. Susu pekat 3 sudu (tak kisah brand apa) secubit garam. Kalau tiada mesin, uli dengan tangan pun boleh. Hmm seronok sebab menyediakannya sangat cepat, sekejap jer dah terhasil 33 biji donut gebu ini. Nur shuhada' dari masak apa hari ni. Donat yang gebu dan lembut memang jadi kegemaran ramai. Bagi anda yang nak buat donut yang sedap, resipi perkongsian saudari zurina kifli ni boleh dicuba. Kadang geram je rasa bila buat donut tapi tak berapa gebu, kan?

Bagi anda yang nak buat donut yang sedap, resipi perkongsian saudari zurina kifli ni boleh dicuba.

Hmm seronok sebab menyediakannya sangat cepat, sekejap jer dah terhasil 33 biji donut gebu ini. Kalau tiada mesin, uli dengan tangan pun boleh. Sambil menggoreng, sambil masuk mulut. Oleh itu, resepi donat ini unik kerana anda tidak perlu merehatkan doh. Rangup diluar, lembut di dalam. Hasilnya memang gebu macam span. Donut gebu gebas hanya guna 4 bahan je. So, kekda share lah kat sini kot ada Kali ini kami nak kongsikan kepada ada cara dan resepi untuk membuat donat gebu tanpa uli. Nur shuhada' dari masak apa hari ni. Tak sempat pun nak salut dengan gula halus. Kadang geram je rasa bila buat donut tapi tak berapa gebu, kan? Tetapi untuk menghasilkan donat yang gebu gebas, anda biasanya memerlukan jangka masa yang lama kerana adunan donat perlu direhatkan.

Bertahun jugak guna resepi ni. Geram tengok dengan kegebuanya bila siap nanti! Bagi anda yang nak buat donut yang sedap, resipi perkongsian saudari zurina kifli ni boleh dicuba. Tetapi untuk menghasilkan donat yang gebu gebas, anda biasanya memerlukan jangka masa yang lama kerana adunan donat perlu direhatkan. Kalau tiada mesin, uli dengan tangan pun boleh.

Nur shuhada' dari masak apa hari ni. Resepi Donat Paling Gebu Mudah Hanya Guna 4 Bahan
Resepi Donat Paling Gebu Mudah Hanya Guna 4 Bahan from images.says.com
Doh yang kecil kecil yang terhasil semasa ditekap dengan acuan donut, digoreng begitu sahaja. Rangup diluar, lembut di dalam. Donat yang gebu dan lembut memang jadi kegemaran ramai. Tak sempat pun nak salut dengan gula halus. So, kekda share lah kat sini kot ada Susu pekat 3 sudu (tak kisah brand apa) secubit garam. Oleh itu, resepi donat ini unik kerana anda tidak perlu merehatkan doh. Donut gebu gebas hanya guna 4 bahan je.

Geram tengok dengan kegebuanya bila siap nanti!

Doh yang kecil kecil yang terhasil semasa ditekap dengan acuan donut, digoreng begitu sahaja. Hasilnya memang gebu macam span. Kadang geram je rasa bila buat donut tapi tak berapa gebu, kan? Tetapi untuk menghasilkan donat yang gebu gebas, anda biasanya memerlukan jangka masa yang lama kerana adunan donat perlu direhatkan. Donat yang gebu dan lembut memang jadi kegemaran ramai. Hmm seronok sebab menyediakannya sangat cepat, sekejap jer dah terhasil 33 biji donut gebu ini. Donut gebu gebas hanya guna 4 bahan je. Makan sebiji memang tak cukup. Bertahun jugak guna resepi ni. Kali ini kami nak kongsikan kepada ada cara dan resepi untuk membuat donat gebu tanpa uli. Rangup diluar, lembut di dalam. Kalau tiada mesin, uli dengan tangan pun boleh. Sepaket mauripan (yis) air suam satu cawan.

Cara Buat Donut Gebu - Resepi Donut Gebu Gebas Uli Tangan Paling Simple Tak Guna Banyak Bahan Pun Tapi Lazat Masakan Malaysia Pedas - Tetapi untuk menghasilkan donat yang gebu gebas, anda biasanya memerlukan jangka masa yang lama kerana adunan donat perlu direhatkan.. Rangup diluar, lembut di dalam. Sepaket mauripan (yis) air suam satu cawan. Bagi anda yang nak buat donut yang sedap, resipi perkongsian saudari zurina kifli ni boleh dicuba. Susu pekat 3 sudu (tak kisah brand apa) secubit garam. Bertahun jugak guna resepi ni.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Facebook